Cukiernia W-Z kryje w sobie magię smaków sprzed lat, siłę tradycji i doświadczenia wielu pokoleń znakomitych cukierników.
Już od 1958 roku, kiedy Kazimierz i Cecylia Urbańscy otworzyli przy ul. Słodowników pierwszą pracownię, nieustannie doskonalimy jakość naszych wyrobów, by umilać Państwu codzienność rozpieszczając smakiem: aromatycznych jagodzianek, pulchnych drożdżówek, wypełnionych szlachetnymi bakaliami keksów, korzennym smakiem pierników, pulchnością biszkoptów, owocowym musem kruchych ciast, a puszystym niepowtarzalnym tortem podkreślić nastrój wyjątkowych chwil.
Priorytetem firmy jest troska o naszych klientów, którym oferujemy produkty najwyższej jakości. Nie zapominamy, że na końcowy smak ciasta wpływa wiele czynników: idealnie dobrane, wyłącznie naturalne surowce, nowoczesna technologia wypieku, doskonalenie receptur, jak również dbałość o szczegóły estetyczne nadające apetyczny i niepowtarzalny wygląd.
Od 20 lat w tym samym zespole.
Nasza firma ma charakter rodzinny. Większość członków zespołu pracuje razem ponad 20 lat. Uczniowie, pobierający u nas naukę zawodu podejmują pracę w zakładach cukierniczych na całym świecie. Obecnie produkcją kieruje pięciu mistrzów cukiernictwa we współpracy z czterema doświadczonymi czeladnikami. Dzięki pracy wysoko wykwalifikowanego zespołu cukierników, znakomitej jakości wyrobów oraz miłej obsłudze cieszymy się bardzo dobrą opinią i stale doskonalimy się w naszej dziedzinie.
Systematycznie rozbudowujemy sieć naszych sklepów i poszerzamy asortyment ciast. Posiadamy własne środki transportu m.in specjalistyczny samochód – chłodnię, służący do obsługi imprez okolicznościowych. Działamy w oparciu o systemy GMP i GHP (dobra praktyka sanitarna, dobra praktyka higieniczna). Jesteśmy zrzeszeni w Gdańskim Cechu Piekarzy i Cukierników. Współpracujemy z wieloma trójmiejskimi hotelami, restauracjami i kawiarniami.