Ciasta tortowe


Specjalnością zakładu są wyroby na bazie bitej śmietany (prawdziwa polska 36% śmietana). Stosujemy własne, sprawdzone receptury, dzięki którym uzyskujemy niepowtarzalny smak  naszych ciast. Gwarancją ich jakości jest właściwa technologia produkcji i wieloletnia tradycja cukiernicza.

Dla tych, którzy nie przepadają za bitą śmietaną lub szukają urozmaicenia proponujmy ciasta  z kremem maślanym lub budyniowym.

Ciasta na bitej śmietanie

Ciasto tortowe W-Z

Puszysty ciemny biszkopt z nakropką rumową przełożony bitą śmietaną z dodatkiem wanilii. Całość wykończona delikatnie czekoladą i bitą śmietaną.

Rolada truskawkowa

Delikatny, jasny biszkopt przełożony bitą śmietaną z kawałkami truskawek, zwinięty w zgrabną roladę obsypaną delikatnie cukrem pudrem.

Ciasto tortowe Cappuccino

Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną z dodatkiem kawy i alkoholu. Całość udekorowana falą z bitej śmietany i obsypana drobno mieloną kawą.

Ciasto tortowe Kukułka

Ciemny biszkopt przełożony masą o smaku kukułki z bitą śmietaną i alkoholem, wykończony śmietaną o smaku czekolady, wiśniami i chrupkami w czekoladzie.

Ciasto tortowe Bananoffee

Ciemny spód Brownie przełożony masą na bazie bitej śmietany z bananami i sokiem z cytryny, z dodatkiem kajmaku oraz gorzkiej czekolady, wykończony kakao i orzechami.

Ciasto truskawkowe

Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną połączoną z kawałkami truskawek. Całość obłożona owocami i zalana galaretką truskawkową.

Ciasto brzoskwiniowo – cytrynowe

Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną o smaku cytrynowym z kawałkami brzoskwiń. Całość obłożona owocami i zalana galaretką cytrynową.

Ciasto kajmakowe

Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną o smaku waniliowym połączoną z kajmakiem i soczystą czarną porzeczką.

Ciasto tiramisu

Ciemny biszkopt przełożony aksamitnym musem tiramisu z odrobiną alkoholu. Całość wykończona bitą śmietaną i obsypana kakao.

Ciasto węgierskie

Dwie warstwy ciemnego biszkoptu przełożone kremem czekoladowym russel i orzechami ziemnymi oraz dużą ilością wiśni i rodzynek namaczanych w alkoholu. Całość wykończona czekoladą i aromatycznymi wiśniami.

Ciasto adwokat

Jasny, puszysty biszkopt przełożony bitą śmietaną aromatyzowaną delikatnym likierem.

Ciasto Stracciatella

Ciemny biszkopt nakrapiany delikatnie rumem, przełożony bitą śmietaną połączoną z kawałkami czekolady, udekorowany bitą śmietaną i galanterią czekoladową.

Ciasto Śnieżynka

Jasny biszkopt przełożony bitą śmietaną połączoną z prażonymi migdałami i kokosem, udekorowana delikatną rozetką z bitej śmietany oraz galanterią czekoladową.

Ciasto tortowe toffie z orzechami i bitą śmietaną

Jasny biszkopt przełożony bitą śmietaną z nadzieniem o smaku toffi, oblany masą toffi i obsypany dużą ilością orzechów arachidowych.

Ciasto mango

Ciasto tortowe na bitej śmietanie z owocami mango.

Ciasto Schwarzenegger

Ciemny biszkopt obłożony dużą ilością soczystych wiśni i przełożony bitą śmietaną. Drugą warstwę stanowi jasny biszkopt i czekoladowa masa z dodatkiem alkoholu. Całość obsypana kawałkami czekolady.

Ciasto pomarańczowa

Jasny biszkopt przełożony bitą śmietaną z kawałkami pomarańczy i mandarynek wykończony kolorową mozaiką żelową.

Ciasto słonecznikowe

Dwie warstwy ciemnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną z kremem waniliowym. Całość wykończona masą z orzechów laskowych i obsypana obficie prażonym słonecznikiem.

Ciasto limonkowe ze szpinakiem

Dwie warstwy jasnego biszkoptu z odrobiną rozdrobnionego szpinaku, przełożone bitą śmietaną z dodatkiem orzeźwiających limonek.

Ciasto z marakują

kruche ciasto pokryte aromatyczną masą jogurtową. Całość wykończona żelką z egzotycznej marakui.

Ciasto czekoladowo – orzechowe

Ciasto tortowe miętowe

Ciasto tortowe z malinami

Ciasto Delicja

ciasto czekoladowe przełożone wwykwintną masą o smaku pomarańczy z dodatkiem owoców prażonej pomarańczy wykończone żelem czekoladowym oraz pomarańczą.

Ciasta na mascarpone

Ciasto Brownie z borówkami

Ciasto czekoladowe z serkiem mascarpone i bitą śmietaną oraz likierem amaretto wykończone wiórkami czekolady oraz borówkami amerykańskimi.

Sernik cynamonowo-miodowy

korpus ciasta maślanego wyłożony ciastkami korzennymi, wypełniony masą serowo – śmietanową z dodatkiem miodu i mleka kondensowanego.

Malinowa chmurka

Ciasto tortowe na jasnym spodzie z malinami, bitą śmietaną, włoskim serkiem mascarpone wykończone bezą.

Ciasta Sezonowe/Na Święta

Ciasto Brownie z orzechami

Ciasto czekoladowe z praliną karmelową przełożone kremem z orzechów laskowych w polewie karmelowej obsypanej orzechami laskowymi.

Ciasto węgierskie

Dwie warstwy ciemnego biszkoptu przełożone kremem czekoladowym russel i orzechami ziemnymi oraz dużą ilością wiśni i rodzynek namaczanych w alkoholu. Całość wykończona czekoladą i aromatycznymi wiśniami.

Ciasto Pani Walewska

Jasny biszkopt z kremem waniliowym pokryty kruchym ciastem i soczystymi wiśniami. Całość wykończona bezową pianką z migdałami.

Ciasto miodowiec

Delikatne nadzienie z serka waniliowego i bakalii pomiędzy dwiema warstwami ciasta kruchego wypiekanego na naturalnym miodzie. Całość obsypana posypką czekoladową i rodzynkami.

Babka Włoska

Ciasto kawa-beza

puszysty, czekoladowy biszkopt przełożony masą z bitej śmietany i serka maskarpone z dodatkiem kawy oraz wiśni z alkoholem. Całość obsypana chrupiącą bezą.

Pascha wielkanocna

Mazurek

    Cappella

    Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożonego kremem waniliowym i mandarynkami. Całość jest wykończona bezą kokosową.

    Mini serniczek jogurtowo–malinowy z owocami

    Jasny, delikatny biszkopt przełożony puszystą masą z serka homogenizowanego i bitej śmietany, zalany owocową galaretką.

    Poznaj inne smaki tradycji W-Z