Specjalnością zakładu są wyroby na bazie bitej śmietany (prawdziwa polska 36% śmietana). Stosujemy własne, sprawdzone receptury, dzięki którym uzyskujemy niepowtarzalny smak naszych ciast. Gwarancją ich jakości jest właściwa technologia produkcji i wieloletnia tradycja cukiernicza.
Dla tych, którzy nie przepadają za bitą śmietaną lub szukają urozmaicenia proponujmy ciasta z kremem maślanym lub budyniowym.
Ciasta na bitej śmietanie
Ciasto tortowe W-Z
Puszysty ciemny biszkopt z nakropką rumową przełożony bitą śmietaną z dodatkiem wanilii. Całość wykończona delikatnie czekoladą i bitą śmietaną.
Rolada truskawkowa
Delikatny, jasny biszkopt przełożony bitą śmietaną z kawałkami truskawek, zwinięty w zgrabną roladę obsypaną delikatnie cukrem pudrem.
Ciasto tortowe Cappuccino
Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną z dodatkiem kawy i alkoholu. Całość udekorowana falą z bitej śmietany i obsypana drobno mieloną kawą.
Ciasto tortowe Kukułka
Ciemny biszkopt przełożony masą o smaku kukułki z bitą śmietaną i alkoholem, wykończony śmietaną o smaku czekolady, wiśniami i chrupkami w czekoladzie.
Ciasto tortowe Bananoffee
Ciemny spód Brownie przełożony masą na bazie bitej śmietany z bananami i sokiem z cytryny, z dodatkiem kajmaku oraz gorzkiej czekolady, wykończony kakao i orzechami.
Ciasto truskawkowe
Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną połączoną z kawałkami truskawek. Całość obłożona owocami i zalana galaretką truskawkową.
Ciasto brzoskwiniowo – cytrynowe
Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną o smaku cytrynowym z kawałkami brzoskwiń. Całość obłożona owocami i zalana galaretką cytrynową.
Ciasto kajmakowe
Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną o smaku waniliowym połączoną z kajmakiem i soczystą czarną porzeczką.
Ciasto tiramisu
Ciemny biszkopt przełożony aksamitnym musem tiramisu z odrobiną alkoholu. Całość wykończona bitą śmietaną i obsypana kakao.
Ciasto węgierskie
Dwie warstwy ciemnego biszkoptu przełożone kremem czekoladowym russel i orzechami ziemnymi oraz dużą ilością wiśni i rodzynek namaczanych w alkoholu. Całość wykończona czekoladą i aromatycznymi wiśniami.
Ciasto adwokat
Jasny, puszysty biszkopt przełożony bitą śmietaną aromatyzowaną delikatnym likierem.
Ciasto Stracciatella
Ciemny biszkopt nakrapiany delikatnie rumem, przełożony bitą śmietaną połączoną z kawałkami czekolady, udekorowany bitą śmietaną i galanterią czekoladową.
Ciasto Śnieżynka
Jasny biszkopt przełożony bitą śmietaną połączoną z prażonymi migdałami i kokosem, udekorowana delikatną rozetką z bitej śmietany oraz galanterią czekoladową.
Ciasto tortowe toffie z orzechami i bitą śmietaną
Jasny biszkopt przełożony bitą śmietaną z nadzieniem o smaku toffi, oblany masą toffi i obsypany dużą ilością orzechów arachidowych.
Ciasto mango
Ciasto tortowe na bitej śmietanie z owocami mango.
Ciasto Schwarzenegger
Ciemny biszkopt obłożony dużą ilością soczystych wiśni i przełożony bitą śmietaną. Drugą warstwę stanowi jasny biszkopt i czekoladowa masa z dodatkiem alkoholu. Całość obsypana kawałkami czekolady.
Ciasto pomarańczowa
Jasny biszkopt przełożony bitą śmietaną z kawałkami pomarańczy i mandarynek wykończony kolorową mozaiką żelową.
Ciasto słonecznikowe
Dwie warstwy ciemnego biszkoptu przełożone bitą śmietaną z kremem waniliowym. Całość wykończona masą z orzechów laskowych i obsypana obficie prażonym słonecznikiem.
Ciasto limonkowe ze szpinakiem
Dwie warstwy jasnego biszkoptu z odrobiną rozdrobnionego szpinaku, przełożone bitą śmietaną z dodatkiem orzeźwiających limonek.
Ciasto z marakują
kruche ciasto pokryte aromatyczną masą jogurtową. Całość wykończona żelką z egzotycznej marakui.
Ciasto czekoladowo – orzechowe
Ciasto tortowe miętowe
Ciasto tortowe z malinami
Ciasto Delicja
ciasto czekoladowe przełożone wwykwintną masą o smaku pomarańczy z dodatkiem owoców prażonej pomarańczy wykończone żelem czekoladowym oraz pomarańczą.
Ciasta na mascarpone
Ciasto Brownie z borówkami
Ciasto czekoladowe z serkiem mascarpone i bitą śmietaną oraz likierem amaretto wykończone wiórkami czekolady oraz borówkami amerykańskimi.
Sernik cynamonowo-miodowy
korpus ciasta maślanego wyłożony ciastkami korzennymi, wypełniony masą serowo – śmietanową z dodatkiem miodu i mleka kondensowanego.
Malinowa chmurka
Ciasto tortowe na jasnym spodzie z malinami, bitą śmietaną, włoskim serkiem mascarpone wykończone bezą.
Ciasta Sezonowe/Na Święta
Ciasto Brownie z orzechami
Ciasto czekoladowe z praliną karmelową przełożone kremem z orzechów laskowych w polewie karmelowej obsypanej orzechami laskowymi.
Ciasto węgierskie
Dwie warstwy ciemnego biszkoptu przełożone kremem czekoladowym russel i orzechami ziemnymi oraz dużą ilością wiśni i rodzynek namaczanych w alkoholu. Całość wykończona czekoladą i aromatycznymi wiśniami.
Ciasto Pani Walewska
Jasny biszkopt z kremem waniliowym pokryty kruchym ciastem i soczystymi wiśniami. Całość wykończona bezową pianką z migdałami.
Ciasto miodowiec
Delikatne nadzienie z serka waniliowego i bakalii pomiędzy dwiema warstwami ciasta kruchego wypiekanego na naturalnym miodzie. Całość obsypana posypką czekoladową i rodzynkami.
Babka Włoska
…
Ciasto kawa-beza
puszysty, czekoladowy biszkopt przełożony masą z bitej śmietany i serka maskarpone z dodatkiem kawy oraz wiśni z alkoholem. Całość obsypana chrupiącą bezą.
Pascha wielkanocna
Mazurek
Cappella
Dwie warstwy jasnego biszkoptu przełożonego kremem waniliowym i mandarynkami. Całość jest wykończona bezą kokosową.
Mini serniczek jogurtowo–malinowy z owocami
Jasny, delikatny biszkopt przełożony puszystą masą z serka homogenizowanego i bitej śmietany, zalany owocową galaretką.